Vajna Tímeáék felszámolják a volt férje hagyatéki vagyonát tömörítő céget

Megosztás

Miközben a hölgy Magyarország leggazdagabb negyven embere közé került. A kör bezárult, Tímea óriási vagyonra tett szert az elmúlt években. Csak egy-két húzás kellett és egy las vegasi cégen keresztül továbbra is az ő kezében lesz Andy Vajna öröksége.

2021. szeptember elsején megindították a végelszámolási eljárást az egykori filmmogul, Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen – írja a Forbes.

A vagyonkezelő mögött még tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings, aminek egyik tulajdonosa Vajna Tímea, vagyis a lap szerint feltételezhető, hogy Andy Vajna öröksége továbbra is özvegye kezében van.

A Forbes azt írja, az AV Perfect felszámolás után leadott alapítói határozata szerint a cégből 1 529 278 millió dollár (félmilliárd forint) osztalékot vesznek ki, amit beleszámítanak a társaság felé fennálló, összesen 1,6 millió dolláros tartozásba.

Az AV Perfect papíron egyébként közel öt milliárdos veszteséget hozott össze 2020-ban.

A Forbes legutóbbi becslése szerint Vajna Tímea Magyarország 39. leggazdagabb embere, vagyonát idén év elején 38,6 milliárd forintra becsülték. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek